Veel gestelde vragen over Vue - Vue Cinemas (2024)


Het Movie Pass ticket is voor de Vue Movie Pass houder. Dit ticket selecteer je als je met een Movie Pass wilt betalen.Dit kan voor jouw eigen Movie Pass zijn of voor een andere Movie Pass houder.

De Vue Gift Card en de Vue Kids Card ticket kies je als je een van deze twee giftcards online wilt inwisselen.

Per stoel selecteer je een tickettype. Per transactie kun je 10 stoelen selecteren.

Online kan er gekozen worden uit diverse betaalmethoden zoals iDEAL, Nationale Bioscoopbon, Credit Card (Visa, Mastercard en Maestro), PayPal, Giropay, Bancontact en Sofort.

Tevens is het mogelijk om een Vue Gift Card en de Vue Kids Card in te wisselen. Dit doe je door bij de stoelselectie het tickettype Vue Gift Card of Vue Kids Card toe te kennen aan een stoel. In de stap daarna voer je de 23 cijferige barcode van de giftcard in en voeg deze toe om in te wisselen. Het is hierbij mogelijk om meerdere giftcards binnen een transactie in te wisselen. Dit doe je door per stoel het tickettype Vue Gift Card of Vue Kids Card te selecteren

De Nationale Bioscoopbon moet je selecteren bij betaalwijze. Staat er niet genoeg op de Nationale Bioscoopbon, dan kan het restant daarna betaalt worden met een van bovengenoemde betaalmethoden.
Per bestelling wordt er eenmalig € 0,50 transactiekosten in rekening gebracht

Ja, dat kan via de Vue App. Zorg wel dat je jouw Vue Movie Pass én tickets geopend hebt terwijl je online bent. Dan zijn ze daarna ook beschikbaar als je offline bent!

Zodat je direct kan zien of jouw favoriete plekje nog beschikbaar is voor het aantal tickets dat je wilt bestellen.

Je kan jouw barcode via de Vue App of uit de bevestigingsmail laten scannen bij het ticketcontrolepunt. Na de scan kun je doorlopen om te genieten van de film.

Een aankoop kan in principe niet worden geannuleerd of omgeruild. Indien je uiterlijk één uur voor aanvangstijd van de voorstelling contact opneemt met de bioscoop waarvoor je tickets hebt gekocht dan kun je een coulanceverzoek indienen. Je kunt hiervoor een mail sturen via ons contactformulier, met je E-tickets bijgevoegd.
Let op: het is niet mogelijk om een coulanceverzoek in te dienen ná aanvangstijd van de voorstelling waar de tickets voor zijn gekocht.

De kosten van het aanschaffen van bioscoopkaartjes via internet bedragen € 0,50 per transactie.

De ticketprijzen van Vue Cinemas variëren afhankelijk van de weekdag, het tijdstip of welke Vue bioscoop je bezoekt. De meeste Vue bioscopen bieden overdag en op doordeweekse dagen verlaagde ticket prijzen aan. Dit geldt ook voor de kinder- en tienertickets.Voor onze 3D, Dolby Cinemas, XD en D-Box of een zaal met een bijzonder zitcomfort hanteren wij andere tarieven. Selecteer de gewenste voorstelling op onze website om de bijbehorende ticketprijs te bekijken.

Nadat je een film en tijdstip hebt gekozen, start het bestelproces dat bestaat uit 4 stappen:
Stap 1. stoelkeuze: kies een stoel en voeg een tickettype toe. Er zijn meerdere ticketypes met verschillende prijzen. Je ziet direct wat de verschillende tickettypes kosten en toeslagen worden direct verrekend in de prijs van het ticket. Nieuw zijn de tickettypes voor de Movie Pass, de Vue Gift Cards en de Vue Kids Card. Ga je met meerdere mensen dan kies je per stoel een tickettype. Hier kan je ook meerdere Movie Pass tickets selecteren

Stap 2: controleren: indien gekozen, vul je hier de barcodes en pincodes in van de Movie Pass, Vue Gift Card en Vue Kids Card en voeg je ze toe. Voeg je meerdere Movie Passen toe dan verschijnt de profielfoto van de pashouder. In deze stap kan je ook altijd nog tickettypes wijzigen

Stap 3: inloggen: heb je alle gegevens ingevuld en gecontroleerd dan moet je inloggen /registreren zodat we de E-tickets naar je toe kunnen sturen

Stap 4: afrekenen: hier kun je kiezen uit diverse betaalmethoden (oa iDEAL, Nationale Bioscoopbon, Credit Card, PayPal). Als je transactie geslaagd is ontvang je de E-tickets per mail. Ook kun je deze altijd terugvinden in de tickethistorie van jouw ‘Mijn Vue”account.

Vue Cinemas biedt de mogelijkheid om tickets telefonisch bij de bioscoop te reserveren, maar hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Deze kosten komen neer op €1,00 per ticket.

Deze extra kosten worden niet doorberekend bij telefonische reserveringen voor Vue Plus voorstellingen, Opera en Ballet (encore)voorstellingen en Filmhuisvoorstellingen. De transactiekosten voor een aankoop via de website en app blijven staan op €0,50 per transactie.Let erop dat gereserveerde tickets minimaal een half uur van tevoren moeten worden opgehaald.

Het prijsverschil tussen de films hangt meestal af van het type beleving en het tijdstip. De precieze uiteensplitsing van de tarievenlijst is te vinden onder het kopje Tarieven op de informatiepagina van jouw lokale Vue Cinema.

Op dit moment is het mogelijk om de Vue Giftcard, de Vue Kids Card, de Vue Film Voucher en de Vue Midweek online in te wisselen. Tevens kan je betalen met de Nationale Bioscoopbon. Met andere vouchers en bonnen kun je alleen aan de kassa van de bioscoop terecht. Geef daarom aan dat je hiervan gebruik wilt maken wanneer je telefonisch reserveert. Voor het maken van een telefonische reservering wordt €1,00 reserveringskosten per ticket in rekening gebracht. Het telefoonnummer van de bioscoop is terug te vinden op de locatiepagina van de bioscoop.

Jazeker, online kies je jouw eigen favoriete plek als deze nog beschikbaar is. Wel vragen wij je of je geen enkele stoelen wilt overlaten. Lukt dat niet, dan word je verzocht om andere plekken te kiezen waarbij dit wel mogelijk is. Dit om te voorkomen dat er onverkoopbare plaatsen in de zaal overblijven en we andere bezoekers moeten teleurstellen.

Koop je tickets aan de kassa, overleg dan even met de medewerker wat er mogelijk is.

Als je een aankoop hebt gedaan met een Mijn Vue account, kun je de barcode bij het ticketcontrolepunt gereed houden. Open hiervoor de Vue App, ga naar Mijn Vue, Tickethistorie en open de aankoop. De barcode kan hierna worden gescand.
Heb je geen aankoop gedaan via Mijn Vue of heb je de app nog niet geïnstalleerd, dan kun je met de gemailde code naar het controlepunt lopen.

Ja, dat kan. Binnen afzienbare tijd geeft het systeem jouw ticket door aan de kassa van de bioscoop, in ieder geval binnen enkele uren. De tickets kunnen gedurende de normale kassa openingstijden worden afgehaald bij de bioscoop. In veel gevallen is dit zelfs aan te bevelen, je staat dan niet gezamenlijk in de rij met andere filmbezoekers die zonder eerdere aankoop tickets willen aanschaffen.

In het verleden werden online gereserveerde bioscooptickets niet altijd opgehaald. Omdat deze plaatsen vaak ook de beste plekken in de zaal waren, is besloten om alleen nog de mogelijkheid tot kopen aan te bieden. Op deze manier is de teleurstelling kleiner en de kans groter dat de beste plaatsen aan tevreden bezoekers worden verkocht.

Na aankoop van een online ticket ontvang je een mail met daarin het E-ticket. Tevens wordt het ticket zichtbaar in de tickethistorie in jouw ‘Mijn Vue’ account.

Heb je geen mail ontvangen maar zie je wel de tickets in jouw ‘Mijn Vue’, check dan de spamfilter/ongewenste e-mail box als eerste. Of kijk of het juiste e-mailadres staat ingesteld in jouw ‘Mijn Vue’ account.

Heb je wel tickets ontvangen per mail maar zie je geen tickets in jouw ‘Mijn Vue’ dan heb je waarschijnlijk meerdere accounts bij ons. Check dan of je met het juiste account bent ingelogd waarmee je de kaartjes hebt gekocht.Er kan worden ingelogd via Facebook of via een e-mailregistratie, let op: dit zijn 2 gescheiden accounts.

Veel gestelde vragen over Vue - Vue Cinemas (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6150

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.